Antisana

De Antisana is een indrukwekkende en mysterieuze vulkaan in noord-/oostelijke richting van het Andesgebergte van ongeveer 5704 meter hoog. 

Het is de vierde hoogste vulkaan in Ecuador. Dit Ecologische Reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna en wordt beschouwd als een van de tien "hot spots" van de wereld omdat het wordt gevormd in het bovenste stroomgebied van de Napo-rivier. Het is een perfecte plek om als gezin afleiding te vinden, te genieten van frisse en schone lucht en de stress van de stad even te vergeten. 

Er zijn 78 soorten hooglandvogels te vinden, zoals de Andes meeuw, kievieten, caracara's en de zwarte ibis o.a. Naast de inheemse fauna wonen grote populaties schapen, paarden en koeien in de Antisana Páramos; er is ook een overvloed aan forel geïntroduceerd in de rivieren en lagunes van het gebied. Als de spiegel van de vulkaan is de ´Lagune La Mica´, dat voor een deel van het drinkwater in de stad Quito zorgt. 

Afgezien van de lagune, zijn er moerassige gebieden die met regenwater worden overspoeld in het regenseizoen, en zo seizoensgebonden lagunes vormen, zoals ´Santa Lucia´ of ´Machay Mauca´.

Deze magische plek ligt op slechts 2 uur met de auto van de stad Quito, ontdek en verrijk uw geest!

Contactformulier

Vul het formulier in voor meer informatie over deze tour...

Volg ons

Contact

Adres: José Velasco Ibarra Oe2 - 60 en Chimborazo, Cumbayá, Quito - Ecuador

Telefoon: +593 (2) 28 93 309 - Mobiel / WhatsApp: 099 978 2138 - 098 464 7625