Het Versteende Bos van Puyango

Zeer dicht bij de grens met Peru treft u één van de drie versteende bossen van Noord- en Zuid-Amerika aan. Het meest geschikte seizoen om te bezoeken is het droge seizoen van mei tot december. 

Het is ook een van de weinige overblijfselen van tropisch droog bos in het zuidwesten van Ecuador, waar de steile hellingen en bekken hun eigen natuurlijke vegetatie hebben behouden.

Wat nu Puyango is, was vroeger een zee. De oudste fossielen komen overeen met zee organismen. Deze zee droogde op en vulde zich met bossen, dieren en organismen die na honderden jaren, vanwege grote natuurrampen, ondergronds werden begraven. Door geologische bewegingen, die typerend zijn voor de aardkorst, komen deze overblijfselen weer tevoorschijn en vormen ze een ´monster´ van onschatbare waarde van het verleden van de aarde. De meest recent gevonden fossielen zijn 60 miljoen jaar oud en de oudste zijn tot 500 miljoen jaar oud.

Deze plek neemt ons mee naar de verbeelding van het verleden, om het heden beter te begrijpen, moeten we deze prachtige plek minstens één keer in ons leven met onze eigen ogen gezien hebben!

Contactformulier

Vul het formulier in voor meer informatie over deze tour...

Volg ons

Contact

Adres: José Velasco Ibarra Oe2 - 60 en Chimborazo, Cumbayá, Quito - Ecuador

Telefoon: +593 (2) 28 93 309 - Mobiel / WhatsApp: 099 978 2138 - 098 464 7625