Kratermeer Quilotoa

Quilotoa wordt als één van de mooiste meren ter wereld beschouwd!

Het meer van Quilotoa is van oorsprong een oude diepe vulkaankrater (caldera). Het is bijna perfect rond van vorm, met steil aflopende wanden, waar blauwgroen water in staat te schitteren. De drie kilometer brede caldera ontstond zo’n 800 jaar geleden na een heftige vulkaanuitbarsting. In de 250 m diepe caldera is een ´lagune´ gevormd, gelegen op 3800 meter boven zeeniveau.

Dankzij de mineralen van het water en de impact die het van het zonlicht ontvangt heeft het water een heldere, smaragd groene kleur. 

U kunt verschillende sporten beoefenen, zoals wandelen rond de vulkaan, paardrijden, boot- en kajaktochtjes.

Daarnaast kunt u zoogdieren zoals herten, hooglandwolven, konijnen, vossen en anderen aantreffen. 

U vindt hier prachtige landschappen voor fotografie-fanaten!

De ´Quilotoa Loop´ voert u in het midden van het Andesgebergte via modderige wandelpaden van Ecuadoriaans dorp naar dorp. Vele diep uitgesneden ‘canyons’ hebben het landschap letterlijk verscheurd.

Gelegen op 4 uur met de auto vanaf de stad Quito. Veel Andesgemeenschappen zijn al tientallen jaren terug grotendeels verlaten. Echter zijn ze er in geslaagd om te overleven; het inkomen van bezoekers wordt geïnvesteerd in de gemeenschappen. 

Wilt u ook deel uitmaken van deze ontwikkeling en de natuur waarderen in harmonie met de gemeenschappen, reis dan met Medarem Travel en doe mee aan het ´Gemeenschaps-Toerisme´ in Quilotoa!

Contactformulier

Vul het formulier in voor meer informatie over deze tour...

Volg ons

Contact

Adres: José Velasco Ibarra Oe2 - 60 en Chimborazo, Cumbayá, Quito - Ecuador

Telefoon: +593 (2) 28 93 309 - Mobiel / WhatsApp: 099 978 2138 - 098 464 7625