Nationaal Natuurpark El Ángel

ADEMBENEMEND MOOI!
El Ángel (Ecologisch Reservaat), ligt in de provincie Carchi, in de noordelijke regio Ecuador Sierra.

Bataljons van duizenden planten zijn voorzien van de meest bijzondere en buitengewone aanpassingen, het tolereren van de barre klimaat in de hoge heide van El Ángel doen de: Frailejones ontstaan en zijn hiermee de meest representatieve planten van dit beschermde gebied. 

Ze hebben een kroon rozet bladeren bedekt met witachtige haren die beschermen tegen de kou, zijn waterafstotend en reflecteren de overtollige zonnestraling; vanwege de fluweelachtige textuur ze zijn ook bekend als "konijnenoren".

De woestenij van El Ángel is erg vochtig en heeft vele meren. In de bufferzone van het reservaat liggen bossen met papierbomen (Polylepis), genoemd naar de kleur van de schors en omdat de stam ervan afgeschilferd is. Het bos is gelegen in een vallei van glaciale oorsprong van het Quaternaire tijdperk, tussen 2 en 4 miljoen jaar geleden, waarbij dit unieke primaire soort vegetatie in de wereld is ontstaan.

Het reservaat is de thuisbasis van talrijke diersoorten, waaronder herten, condors en ´curiquingues´ (vogelsoort), rondom het hele gebied. 

Het is drie en een half uur rijden vanaf Quito. De wandeltocht en uitkijkpunten over de verschillende valleien en bergen in de omgeving zult u zeker erg waarderen!

Contactformulier

Vul het formulier in voor meer informatie over deze tour...

Volg ons

Contact

Adres: José Velasco Ibarra Oe2 - 60 en Chimborazo, Cumbayá, Quito - Ecuador

Telefoon: +593 (2) 28 93 309 - Mobiel / WhatsApp: 099 978 2138 - 098 464 7625