Otavalo

Gelegen op 90 km van de hoofdstad Quito. De reis naar deze plaats zal gekenmerkt worden door vele en verschillende landschappen en microklimaten.

Onderweg zullen we stoppen bij een aantal uitzichtspunten naar de nabijgelegen vulkanen zoals Cayambe, Fuya Fuya, Imbabura en Mojanda.

Niet voordat we een stop maken bij een van de rozenkwekerijen in de omgeving van Tabacundo, zullen we een van de meest pittoreske meren oversteken; het meer van San Pablo, zeer dicht bij de gemeenschappen San Pablo, Araque en Gonzales Suarez.

We komen aan bij de markt in Otavalo. Als het bezoek op een zaterdag valt kunt u de grootste inheemse markt in Latijns-Amerika zien. De hele stad is één interne markt waar je en u producten kunt vinden die zijn gemaakt of die zijn gekweekt door zijn inwoners; Otavaleños.

Het zal enkele dagen duren om de bezienswaardigheden van de omgeving te verkennen, maar vooral ambachten zoals tapijten, poncho's en andere artikelen gemaakt van alpaca- of schapenwol, vol felle kleuren, zal de verbeelding te boven gaan.

Dit is Ecuador en dit is haar cultuur, zeer vriendelijke mensen, waar u alleen kunt observeren en geen verplichting hebt om te kopen. In het geval u wel graag en aankoop doet, kunt u gerust korting vragen die zij bereid zijn te geven. 

Kom, bezoek deze plek en u zult met een verliefdgevoel terug naar huis gaan!


Bij een bezoek aan de Otavalo, reizen we ook door naar het Cuicocha meer. Dit meer is van vulkanische oorsprong, gelegen op ongeveer 20 km van de stad Otavalo en op ongeveer 3200 meter boven zeeniveau. U kunt een wandeling rond het meer maken (ong. 14 km-5 uur wandeltijd); dé BESTE manier om kennis te maken met de flora en fauna die zich hier bevinden. Een van de attracties hier is een boottochtje rond de twee eilanden die in het meer liggen. 

Na het bezoek kunt u een bezoek brengen aan de stad Cotacachi, bekend om zijn ambachtslieden die artikelen van zowel koeien- als schapenleer maken.

Contactformulier

Vul het formulier in voor meer informatie over deze tour...

Volg ons

Contact

Adres: José Velasco Ibarra Oe2 - 60 en Chimborazo, Cumbayá, Quito - Ecuador

Telefoon: +593 (2) 28 93 309 - Mobiel / WhatsApp: 099 978 2138 - 098 464 7625